Gedurende de laatste 30 jaar heeft André van der Linden teken- en schilderlessen gegeven aan amateur tekenaars en schilders in Lemmer bij het Lemster Palet en in Sneek bij het Bolwerk. Uitgangspunten bij deze lessen zijn altijd de

Individuele benadering en de persoonlijke ontwikkeling van de cursisten

Een groot aantal lessen zijn ontwikkeld in de basistechnieken van het waarnemen en weergeven van de diverse onderwerpen. Daarnaast wordt er ingegaan op zaken als compositie, kleurgebruik, licht en donker, expressie en abstractie. Specialisaties zijn portret-, figuur-, en naakttekenen en ook perspectief en abstractie. Door de individuele aanpak is het mogelijk om cursisten van uiteenlopend niveau tegelijk te begeleiden. Het programma wordt in overleg samengesteld.

In het atelier in IJlst

kunnen kleine groepen 2 tot 4 personen in blokken van 10 avonden of dagdelen les krijgen. Prijzen variërend van het aantal deelnemers.

Individuele begeleiding of advies

Is ook mogelijk. U krijgt dan specifieke aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling. Dit kan in de vorm van een eenmalige privéles zijn over een bepaald onderwerp of een bepaalde techniek ofwel in de vorm van regelmatig terugkerende sessies. Het lesplan wordt dan in overleg vastgesteld. Eventueel kan voor materialen, onderwerpen en opdrachten worden gezorgd.

De lesavonden in Lemmer

kunt u volgen door lid te worden van het Lemster Palet, donderdag is de lesavond, inlichtingen Gonny Speerstra, T: 0514-561477. Hier is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Technische en artistieke advisering

op 3-dimensionale objecten van kleinplastiek tot monumentaal tegen uurtarief. Tevens bestaat de beperkte mogelijkheid om onder begeleiding uw project uit te voeren of uit te laten voeren. Tarieven in overleg.